LA PETJADA ROMANA A LES TERRES DE VALLADOLID, LLEÓ, PALÈNCIA I ZAMORA


  6 days trip

  Group trip

  Trip to know Spain, Lleó, Valladolid, Palència, Zamora

Reserve your place with a down payment


from 1.795

No flights includedLA PETJADA ROMANA A LES TERRES DE VALLADOLID, LLEÓ, PALÈNCIA I ZAMORA

LA PETJADA ROMANA A LES TERRES DE

VALLADOLID, LLEÓ, PALÈNCIA I ZAMORA

 

Des del 25 al 30 de juny de 2024Amigues i amics, benvolguts,

 

Tenim el goig de proposar-vos una sortida a la darrera setmana de juny per les terres de Valladolid, Lleó, Zamora i Palència, que conserven un magnífic patrimoni artístic que abraça diverses èpoques i que val la pena de ser gaudit per les persones que tenen una especial sensibilitat davant de la bellesa artística que s’hi ha anat acumulant a través del pas del temps. Començarem el nostre itinerari visitant la vil·la d’Almenara d’Adaja-Puras (Valladolid), on podrem veure una vil·la romana amb mosaics esplèndids i la seva reconstrucció de la mateixa grandària amb el mobiliari corresponent. La seva visita és com si una persona fes un viatge al passat. Els altres dies els dedicarem a visitar la petjada romana en diferents llocs: la vil·la romana de Pedrosa de la Vega, la vil·la de Quintanilla de la Cueza a la província de Palència; la vil·la d’Orfeu, el campament romà de Petovònium a la demarcació de Zamora; i les mines de Les Mèdules, Astorga (l’antiga Asturica Augusta) i Lleó (l’antiga Legio Septima Gemina) a terres lleoneses. Com que en aquestes contrades hi ha veritables joies de l’art romànic no deixarem de visitar Zamora, una de les ciutats que conserven el major nombre d’edificis romànics. Tampoc no ens perdrem la visita a edificis que conserven una empremta catalana, com el palau episcopal d’Astorga i la casa Botines de Lleó, erigits sota la direcció de Gaudí, i les espectaculars escultures de la Virgen del Camino de Lleó de Josep Maria Subirachs.

Creiem que és un programa engrescador i de temàtica variada que pot satisfer persones exigents, ja que els llocs que es visitaran són d’una gran qualitat i molt probablement deixaran un molt bon record a les persones que els visitin. A continuació, us exposem l’itinerari que hem dissenyat amb molta cura i que esperem que sigui del vostre grat.

 

 

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA CLICANT AQUÍ

 

 

from 1.795
Guaranteed prices
-

Book now with a down payment or request that an agent send you a budget without obligation and solve your doubts

Share this tour

Do you need help?

Itinerary and details

Itinerary description

LA PETJA ROMANA A LES TERRES DE

VALLADOLID, LEÓN, PALÈNCIA I ZAMORA

 

Des del 25 al 30 de juny de 2024Amigues i amics, benvolguts,

 

Tenim el goig de proposar-vos una sortida a la darrera setmana de juny per les terres de Valladolid, León, Zamora i Palència, que conserven un magnífic patrimoni artístic que abraça diverses èpoques i que val la pena de ser gaudit per les persones que tenen una especial sensibilitat davant de la bellesa artística que s’hi ha anat acumulant a través del pas del temps. Començarem el nostre itinerari visitant la vil·la d’Almenara d’Adaja-Puras (Valladolid), on podrem veure una vil·la romana amb mosaics esplèndids i la seva reconstrucció de la mateixa grandària amb el mobiliari corresponent. La seva visita és com si una persona fes un viatge al passat. Els altres dies els dedicarem a visitar la petjada romana en diferents llocs: la vil·la romana de Pedrosa de la Vega, la vil·la de Quintanilla de la Cueza a la província de Palència; la vil·la d’Orfeu, el campament romà de Petovònium a la demarcació de Zamora; i les mines de Les Mèdules, Astorga (l’antiga Asturica Augusta) i León (l’antiga Legio Septima Gemina) a terres lleoneses. Com que en aquestes contrades hi ha veritables joies de l’art romànic no deixarem de visitar Zamora, una de les ciutats que conserven el major nombre d’edificis romànics. Tampoc no ens perdrem la visita a edificis que conserven una empremta catalana, com el palau episcopal d’Astorga i la casa Botines de León, erigits sota la direcció de Gaudí, i les espectaculars escultures de la Virgen del Camino de León de Josep Maria Subirachs.

Creiem que és un programa engrescador i de temàtica variada que pot satisfer persones exigents, ja que els llocs que es visitaran són d’una gran qualitat i molt probablement deixaran un molt bon record a les persones que els visitin. A continuació, us exposem l’itinerari que hem dissenyat amb molta cura i que esperem que sigui del vostre grat.

 

 

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA CLICANT AQUÍ

 

 

Day 1
Description:

Presentació a l’estació de Sants per agafar l’AVE en direcció a Madrid. Trasllat a l’estació de Chamartín, des d’on continuarem el nostre viatge fins a Valladolid. Dinar a càrrec de cadascú. A la tarda visitarem la vil·la d’Almenara d’Adaja-Puras amb mosaics esplèndids que revelen  l’opulència dels que hi vivien i un sistema de calefacció molt refinat. 

També tindrem l’oportunitat única de tenir l’experiència de saber com era una vil·la habitada perquè a no gaire distància ha estat reconstruïda amb la mateixa grandària que l’original. Tot plegat constitueix una experiència de veure i sentir el passat, que no es pot gaudir en gaires llocs. En acabar la visita anirem a l’hotel on soparem i ens allotjarem.


Day 2
Description:

Després d’esmorzar visitarem la Vil·la romana de Olmeda a Pedrosa de la Vega, descoberta el 1968. Ens passejarem per les seves dependències per tal de fer-nos una idea de la manera luxosa que vivien les famílies benestants del segle IV amb uns mosaics majestuosos i  fins i tot les columnes que mantenien l’estructura de la part edificada.  Les termes, les cuines,  els magatzems i tots els racons ens permeten comprendre el refinament de l’alta societat del moment. Al Museu de la Olmeda, situat a l’església de San Pedro de Saldaña  podrem contemplar els objectes que hi foren trobats. 

A continuació, anirem a la Vil·la Romana de la Tejada, situada a Quintanilla de las Viñas. Es tracta d’un gran complex que ha proporcionat ceràmica fina de taula, terra sigillata dels segles III i IV i mosaics magnífics, com el de les Quatre estacions, el de Neptú, el dels peixos, etc. Dinar.

A la tarda visitarem el centre històric de Palència, la catedral gòtica de Sant Antolí, on podrem veure, entre altres coses, el quadre de sant Sebastià del Greco. Finalment, s’anirà al Museu de Palència que conté peces romanes molt interessants juntament amb altres col·leccions. Retorn a Valladolid on soparem i ens allotjarem.


Day 3
Description:

Després d’esmorzar a l’hotel seguirem el nostre viatge fins a Toro, ciutat històrica i monumental. Hi visitarem la col·legiata de Santa maria del segle XII amb una portada gòtica impressionant que encara conserva la pintura original.

Després de dinar s’anirà a Zamora, ciutat que conserva un gran nombre d’edificis romànics. Hi visitarem l’església de la Magdalena amb una escultura funerària romànica i la Catedral del Salvador amb el Museu Catedralici que conté una molt important col·lecció de tapissos. Sopar i allotjament a l’hotel.


Day 4
Description:

Un cop hàgim esmorzat a l’hotel ens dirigirem a la vil·la romana d’Orfeu, descoberta el segle XIX i en gran part excavada el segle XXI. S’hi conserven paviments amb mosaics de figures primoroses d'època tardoromana, entre els segles II i IV dC. La vil·la tenia quinze habitacions articulades al voltant d'un peristil o pati porticat, amb una estança destacada, possiblement un triclini amb un mosaic figurat amb un emblema central en què es representa Orfeu envoltat d'animals. Hi visitarem l’Aula Arqueològica amb una maqueta de com devia ser la vil·la. A continuació anirem al campament romà de Petavònium, en una situació estratègica de la Via de la Plata que va ser un dels més importants per a la conquesta de la península Ibèrica. Tot seguit continuarem el viatges fins a Astorga. Sopar i allotjament a l’hotel.


Day 5
Description:

Després de l’esmorzar ens dedicarem a conèixer el passat històric de la ciutat. Visitarem el Museuroma la Ergàstula. Aquest nom és el plural neutre llatí d’ergastulum ‘presó o taller d’esclaus i d’altres condemnats’, que a Astorga és sota terra. S’hi conserven objectes molt interessants en diverses excavacions. També hi visitarem el palau episcopal, avui convertit en museu.

Com que al segle XIX l’antic palau es va incendiar, Gaudí el va reconstruir a petició del bisbe Grau, que, com ell, havia nascut a Reus. A l’interior hi ha diversos espais com el Museu Lapidari, la planta dedicada a Gaudí i el museu del Camí, dedicat a Santiago. Hi veurem també el fossat del campament de la legió Dècima Gèmina i les Termes menors. Dinar. A la tarda visitarem les ruïnes romanes de Les Mèdulas i Carucedo, un lloc de gran bellesa i Patrimoni de la Humanitat pel fet que en visitar aquest lloc ens podem fer una idea de la manera com els romans extreien or pel procediment denominat ruina montium a força de desviar-hi corrents d’aigua. En acabar la visita retornarem a Astorga, on soparem i ens allotjarem.


Day 6
Description:

Després d’esmorzar d’hora a l’hotel ens dirigirem cap a Lleó. Abans d’arribar-hi visitarem la Basílica de la Virgen del Camino, una joia arquitectònica on Josep Maria Subirachs va esculpir la Mare de Déu i els apòstols i la porta de sant Froilà. A Lleó visitarem el Museu Arqueològic de San Marcos i també la Casa Botines d’Antoni Gaudí. Després de dinar el tren ens portarà a Madrid, des d’on agafarem l’AVE que ens durà a Barcelona.

  IT INCLUDES:
  • Trens d’anada Barcelona a Valladolid i de tornada de Lleó a Barcelona o vols Barcelona - Valladolid - Barcelona segons nombre de persones i disponibilitat al moment de confirmar el viatge.

  • Autocar climatitzat i transport durant tot el recorregut. 

  • 5 nits en hotel 4* o similar.

  • 5 dinars i 5 sopars opcionals (opcional sopars 175€)

  • Un refresc o copa de vi, aigua dels dinars i sopars inclosos. 

  • Entrades i guiatges a museus i recintes històrics de pagament que consten en la programació. 

  • Guia local en les visites durant tot el recorregut.

  • Guia acompanyant de Pol Viatges. 

  • Assegurança de viatge i de cancel·lació.

  DOES NOT INCLUDE:
  • Qualsevol cosa no especificada.

 

IMPORTANT:

Us agrairem que us poseu en contacte amb nosaltres tan aviat com pugueu després de rebre aquest escrit, ja sigui per dir-nos que no hi podeu participar ja sigui, a l’inrevés, per manifestar que podem comptar amb vosaltres en aquest viatge. Cal que tinguem present que les entrades d’alguns llocs s’han d’encarregar amb anticipació. 

 

Telèfon: 93 241 41 42 / Correu: grups@polviatges.com
-Preu per persona en hab. doble: 1.795 €

-Suplement en hab. individual: 325 €

-Suplement sopars opcionals: 175 €
PRIMER TERMINI PAGAMENT INSCRIPCIÓ: DIMECRES 1 de MAIG   790 €

DARRER TERMINI PAGAMENT: DIMARTS 28 de MAIG

 

CaixaBank “la Caixa” -  ES34 – 2100 3017 0822 0064 1565

(Concepte: Petjada Romana + Nom i cognoms)
VIATGE LIMITAT A UN MÀXIM DE 25 PERSONES

 

 

Notes: El viatge no es realitzarà sense un mínim de 15 persones.

 

 

Close x

Estigues informat de novetats i viatges

Dona't d'alta a la newsletter i rep informació de nous viatges abans que ningú

Email is not valid

I'm already subscribed